پل گالاتا کجاست؟
پل گالاتا در قلب استانبول روی شاخ طلایی قرار گرفته است. این پل از کاراکوی در شمال تا استانبول قدیم و مرکز محله سلطان احمد در جنوب میگذرد و به امینونو میرسد. پل گالاتا روبهروی مسجد جدید قرار دارد و شما میتوانید یکی از زیباترین مناظر استانبول را روی پل گالاتا ببینید؛ پلی که شمال و جنوب قسمت اروپایی استانبول را بههم متصل میکند. با عبور از روی پل گالاتا اگر بهسمت غرب نگاه کنید، اروپا را میبینید و اگر بهسمت شرق سر برگردانید از تنگه بسفر تا محله اسکودار (Üsküdar) و آسیا در برابر چشمان شما است. روی این پل، درست در انتهای شمالی کاراکوی، مستعمره جنوا در زمان بیزانس را نیز خواهید دید. پل گالاتا دو محله بیاوغلو و امینونو را بههم متصل میکند.
پل گالاتا تا خیابان استقلال ۳ کیلومتر (۱۰ دقیقه)، تا میدان تکسیم ۴ کیلومتر (۱۲ دقیقه)، تا فرودگاه استانبول ۴۵ کیلومتر (۴۰ دقیقه) و تا فرودگاه صبیحه گوکچن ۵۰ کیلومتر (۴۵ دقیقه) فاصله دارد. برای رفتن به این پل میتوانید از میدان تکسیم از مترو M2 استفاده کنید و با یک پیادهروی ۱۵ دقیقهای خود را به آنجا برسانید. از خود میدان تکسیم هم با ماشین در کمتر از ۱۰ دقیقه به پل گالاتا خواهید رسید. علاوه بر آن، میتوانید از خطوط اتوبوس 36T ،55T و 35C استفاده کنید.
رستورانهای پل گالاتا
رستورانها و کافههای زیر پل گالاتا که از تفریحات شبانه استانبول محسوب میشوند، در تمام ساعتهای روز و شب نوشیدنی و غذا سرو میکنند و شما میتوانید در عین حال که حرکت کشتیها بهسمت اسکله را تماشا میکنید از طعم غذا نیز لذت ببرید. بیشتر رستورانهای زیر این پل از دو طرف چشماندازی به دریا دارند. در پل گالاتا غذاهای ترکی خوشمزه و ارزان فراوانی وجود دارند. شما میتوانید برای صرف غذا از ذرت داغ گرفته تا ساندویچ ماهی را به قیمت فقط به بهای پنج لیر پیدا کنید. در زیر این پل رفتن به رستورانهای پنج ستاره را فراموش کنید؛ زیرا غذاهای اطراف پل گالاتا بهاندازه هر وعده غذایی لذیذ دیگری لذتبخش است.
جذابترین نکته در اطراف پل گالاتا کشتیها و قایقهایی هستند که در منطقه پخش شدهاند؛ جایی که گردشگران برای صرف انواع ماهی آن را ترجیح میدهند و کارگران کشتیها مشغول تهیه ماهی و سرو آن برای علاقهمندان به غذاهای دریایی هستند. در این قایقها و کشتیها ماهیها، کبابی و در نان ترکی بههمراه پیشغذا سرو میشوند.
قایقهایی که در منطقه امینونو و زیر پل گالاتا ساندویچ ماهی میفروشند، بخش مهمی از غذای خیابانی استانبول و غذای موردعلاقه گردشگران هستند، ساندویچهای ماهی و فروشندگان آنها بخشی از فرهنگ محلی محسوب میشوند؛ هرچند که در نظر برخی از مسئولان شهرداری ترکیه منظرهای ناخوشایند برای شبهجزیره تاریخی ایجاد میکنند. قدمت آنها به دهه ۱۹۶۰ برمیگردد، زمانی که ماهیگیران محلی شروع به نصب کبابپزهایی روی قایقهای خود کردند. آنها ماهی صید تازه را کباب میکردند و میفروختند و کمکم جای خود را در میان مردم محلی و گردشگران پیدا کردند.
در آغاز ماهیگیران محلی در نزدیکی برج گالاتا لنگر میانداختند؛ اما از سال ۲۰۰۷ شهرداری تصمیم گرفت که آنها را به ساحل امینونو منتقل کند. این قایقهای شلوغ با میزها و صندلیهای کوچک خود مکانی برای نشستن در مدت زمانی طولانی نیستند؛ اما سالها است که به نمادی برای غذاهای خیابانی استانبول بدل شدهاند.